Bine ai venit pe pagina evenimentului „Crăciun pentru toți copiii!”. Dacă ai ajuns aici, este pentru că cineva a contribuit deja la această campanie și a dus vorba mai departe. Aici vei descoperi ce anume dorim să întreprindem și cum poți contribui tu.

PE SCURT

Sună sau trimite un mesaj la 0723.614.140 şi vom trimite un voluntar să ridice donaţia ta, oriunde în Constanţa! Deasemea, donaţiile voastre sunt aşteptate şi la pub-ul Beer Hunter, pe B-dul Tomis nr.135 (zona Capitol).

Îl ducem pe Moș Crăciun la copiii ai căror părinți nu își permit nici măcar să le ofere un cadou de sărbători. Evenimentele vor avea loc la Ciocârlia, pe data de 5 decembrie, ora 11:00, și la Corbu, pe 21 decembrie, ora 12:00. Copiii vor primi cadouri (jucării, hăinuțe, rechizite, dulciuri, etc.), iar părinții lor vor primi haine și o masă caldă. Toate aceste se vor strânge în urma donațiilor primite de la cei dornici să ajute, donații sub formă de haine, jucării, dulciuri, și altele.

CUM POȚI CONTRIBUI

În primul rând, poți să dai vestea mai departe. Cu siguranță ai un prieten, un coleg, o rudă care are câteva haine de care nu știe cum să scape, iar cu ocazia asta ar face un bine unui alt om. Dă share paginii noastre, trimite un mail prietenilor cu adresa site-ului nostru, apreciază pagina noastră de Facebook, apasă butonul „particip” din pagina acestui eveniment! Orice formă de promovare este o mână de ajutor.

Apoi, avem nevoie și de voluntari, care să strângă jucării, să le sorteze. Nu putem să oferim orice copiilor. Dacă tu ai primi un telefon stricat, te-ai bucura de el? Să le împacheteze și să le transporte acolo unde trebuie să ajungă.

De asemenea, te poți uita prin dulapul de haine, prin casă, prin debara, prin garaj după diverse lucruri de care nu mai ai nevoie, pe care să le putem da însă mai departe. GÂNDEȘTE-TE CĂ ORICE NU-ȚI FOLOSEȘTE POATE ÎNSEMNA O BUCURIE PENTRU CEL DE LÂNGĂ TINE!

CARE ESTE PLANUL

Pe data de 5 decembrie vom merge la Ciocârlia, eveniment pentru care suntem aproape gata. Mai avem de sortat jucării, de împachetat cadouri, de suplimentat cu dulciuri și jucării dacă este cazul. Acolo va fi prezent Moș Crăciun, câțiva părinți din grupul de inițiativă de la grădiniță, alături de copii, educatoare și voluntari. Începând cu ora 11.00 vom da startul evenimentului care va culmina cu sosirea Moșului.

Povestea se va repeta pe 21 decembrie, de la ora 12:00, atunci când vom aduna în Căminul Cultural de la Corbu copiii și familiile nevoiașe din localitate, care au nevoie de cadourile noastre. Copiii vor primi cadourile, apoi părinții sau tutorii vor primi o masă caldă la pachet, haine și tot ce reușim să mai strângem.

Înainte de toate acestea însă, ne vom organiza să strângem toate donațiile, să le sortăm, să le stocăm, să le ducem la destinație, acolo unde vor fi ambalate și pregătite în funcţie de vârste, sex, mărimi.

CUM NE GĂSEŞTI

Suntem online, pe site-ul www.MosCraciunConstanta.ro - locul unde vom publica toate informațiile legate de acest proiect, aparițiile media, fotografii și materiale video de la evenimente, etc.

Ne găsești și pe Facebook, la www.Facebook.com/MosCraciunConstanta.ro - aici vei fi la curent cu desfășurarea evenimentului, vei putea să dai mai departe share la eveniment, fotografii și alte materiale postate pe pagina noastră.

Și, evident, suntem disponibili la telefon: 0723.614.140 - la acest număr voi răspunde eu, Ionuț Alexandru, în limita timpului disponibil. Vă promit că voi reveni cu un apel în cel mai scurt timp posibil, ba chiar răspund și la apelurile scurte sau mesaje (dacă se întâmplă să nu aveți credit sau minute).

ORICE FORMĂ DE AJUTOR ESTE BINEVENITĂ!

CINE NE AJUTĂ

Avem deja oameni care contribuie la bunul mers al lucrurilor. Să-i cunoaștem:
- Luminița Barton, cea care a venit cu ideea. Ea se va ocupa de masa caldă pentru familiile nevoiașe din Corbu, de organizarea zilei de 21 decembrie cu toate detaliile, de sortarea jucăriilor și de împachetarea lor.
- Ozana Cozma, educatoarea grupei Prichindeii de la Grădinița cu orar normal nr. 51, este cea care se ocupă de organizarea evenimentului de la Ciocârlia, alături de părinții copiilor din grupa ei. Ea se îngrijește de coordonarea echipei responsabile pentru bunul mers al lucrurilor la Ciocârlia.
- Caracota Sultana, directorul Grădiniței cu program normal nr.51, care a avut bunăvoința și înțelegerea să ne susțină în acest demers.
- Daniela Grădinaru este responabilă de întocmirea și verificarea listei celor care urmează să primească darurile în Corbu. Tot ea se ocupă și de sortarea și ambalarea jucăriilor la Corbu.
- Marian Avramescu, prietenul lui Moș Crăciun, este cel care va avea grijă ca aceste evenimente să fie documentate cu fotografii și video. De asemenea, el se ocupă și de coordonarea echipei lui Moș Crăciun.
- Primăria Corbu, în frunte cu domnul primar Marian Gălbinașu, care a acceptat să ne dea o mână de ajutor, oferindu-ne acces gratuit în Căminul Cultural, și Ioana Vrabete, cea care a întocmit și ne-a pus la dispoziție lista cu numele copiilor nevoiași din localitate.
- Antonio Demi Adrian, manager al Pub-ului Beer Hunter (B-dul Tomis nr. 135, zona Capitol), care ne-a oferit spaţiu de depozitare a donaţiilor făcute de voi.
- Ionuț Alexandru (actor), prietenul lui Moș Crăciun, persoana de contact pentru acest proiect în Constanța, cel care scrie acest material. Eu mă voi ocupa de strângerea donațiilor, de transportul lor la Grădinița nr.51, de transportul jucăriilor la Corbu, promovarea în presa locală și comunicarea cu voluntarii.
- voluntari care vor transporta jucăriile și hainele donate la Corbu (atunci când va fi cazul), care vor ajuta la sortarea donațiilor și multe altele.

Este important pentru noi să înțelegeți că suntem deschiși, dornici să facem cât mai mult, să creștem calitatea acestui eveniment, să cooptăm cât mai mulți oameni, și, scopul nostru declarat, SĂ FACEM SĂRBĂTORILE MAI FRUMOASE PENTRU COPIII DIN CIOCÂRLIA ȘI CORBU!